江苏开放大学大学英语B(2)形成性考核作业1参考答案

江苏开放大学大学英语B(2)形成性考核作业1(占形考总评成绩20%)选择题

1、A-1到A-30是未完成的句子,考核所学词汇与语法知识点,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

A-1. —— Oh, dear! I’ve just broken your favorite cup.

       —— __________, It can’t be helped.

A、Never mind

B、Not at all

C、That’s fine

D、All right

标准答案:A学生答案:A

答案解析:此题考查的是交际情境中的道歉和安慰的用语。前句对话为对犯下的过失道歉,而根据所提供的回答“It can’t be helped.”进行逻辑判断,可以推导为回话者在劝慰对方不要介意,事情就是这样,没办法了。而回答中的“never mind”意思为“别介意”,符合逻辑。

2、A-2. —— Can I help you with your luggage?

        —— __________

A、Sorry, I have no idea.

B、No, I can carry it myself.

C、Oh, that’s a good idea.   

D、Thank you, I can manage myself.

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:此题考查的是交际情境中的提供帮助与应答用语。问句的意思是“我能帮你拿行李吗”,是在向对方伸出援手提供帮助。在这种情况下,即使是不需要对方的帮助,也应该表示感谢。D选项“谢谢,我自己来”,是委婉地拒绝帮助并表达谢意,是礼貌地交际行为。

3、A-3. For the sake of his mother’s health, he decided to move to a warmer __________.   

A、weather  

B、temperature

C、season

D、climate

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:此题考查的是名词的辨析。weather是天气,temperature是温度,season是季节,climate是气候。weather天气是不可数名词,前面不能加a;climate是可数名词。weather则指某特定日子的天气情况,climate指一个地方长期的较为固定的气候状态,包括阴晴、干湿、风雨等情况在内。本句想表达的是:为了母亲的身体健康,他决定搬家到一个气候更温暖的地方去。

4、A-4. One of the best ways for people to keep fit is to _____ healthy eating habits.

A、raise

B、develop

C、grow

D、increase

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:此题考查的是动词的辨析。关键是弄清habit应该与哪个动词搭配。keep fit是保持健康的意思。分析题意得知,本句想表达的是:保持健康的最好方法之一就是养成健康的饮食习惯。养成习惯只能用develop a habit,develop可以表示“发展,开发,形成”,其他的动词都不合适。

5、A-5. We stayed for the night at the foot of the mountain and __________ to enter the mountain area the next morning.

A、set about

B、set off

C、set up

D、set out

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:此题考查的是动词短语的搭配。set about doing:开始做某事;set off:出发动身;set up:建立,竖立;set out to do:开始做某事。本句想表达的是:我们要在山脚下过夜,第二天一早就出发进入山区。所以选择set out,其他的几个选项不符合逻辑。

6、A-6. Don’t worry me now, I will repair that bike _____.

A、by and by

B、here and there

C、back and forth

D、now and then

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:此题考查的是常用词组。by and by:不久之后;here and there:在各处;back and forth:来来往往地,来回地;now and then:偶尔。本句想表达的是:现在别烦我,不久之后我将修好自行车。

7、A-7. __________ fire, all exits must be kept clear.

A、In case of  

B、In place of

C、Instead of

D、In spite of

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:此题考查的是介词短语。in case of:万一,如果发生,防备;in place of:替代;instead of:代替; in spite of:尽管。比如说:In case of difficulty, just call on me.如有困难,找我好了。本句想表达的是:为了防止起火,所有的出口必须保持畅通。

8、A-8. Lily is _____ girl. 

A、a eight-year-old

B、an eight-year-old

C、a eight-years-old   

D、an eight-years-old

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:此题考查的是复合形容词的用法。本句想表达的是:Lily是一个八岁的女孩。由连字符连接若干名词、数词组成复合形容词作定语,放在被修饰名词的前面,注意复合形容词中的名词只能用单数形式。 eight-year-old是复合形容词(注意year不用复数),作girl的定语。同时,由于eight是元音开头的词,前面的不定冠词只能用an。

9、A-9. __________ a reply, he decided to write again.

A、Not receiving

B、Receiving not

C、Not having received

D、Having not received

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:此题考查的是非谓语动词的用法。receive与主句的主语he 之间有逻辑上的主谓关系,所以用现在分词。主句中的again暗示分词的动作发生在主句谓语动词之前,因此用现在分词的完成式。not必须置于分词之前。此句可理解为:As / Since he hadn’t received a reply, he decided to write again.

10、A-10. One-third of the area _____ covered with green trees. About seventy percent of the trees _____ been planted.    

A、are; have

B、is; has

C、is; have

D、are; has

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:此题考查的是主谓一致。“分数或百分数 + of the + 名词或代词”作主语时,谓语动词的单、复数形式取决于名词或代词的单、复数形式。本句中第一个谓语动词单复数取决于area,第二个谓语动词的单复数取决于trees。 

11、A-11. No sooner __________ his job in a small company than he received an offer from a joint venture enterprise.

A、did he quit

B、does he quit

C、had he quit

D、he had quit

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:此题考查的是倒装。No sooner…than…句型要求用倒装。“quit his job in a small company”的动作发生在“receive an offer from a joint venture enterprise”之前,所以用过去完成时he had quit的倒装had he quit。本句想表达的是:他刚辞去一家小公司的工作,就收到了一家合资企业的工作邀请。   

12、A-12. If Jimmy __________ the real situation, he would have made a different plan.

A、knows 

B、will know

C、has known

D、had known

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:此题考查的是虚拟语气。本题考查if条件句的虚拟语气。在表示与过去事实相反的情况时,条件从句的结构为“If sb. + had done”,而主句的结构为“sb. + should / could/ would + have done”。本句想表达的是:如果吉米事先知道真实情况,他会制定出一个不同的计划。

13、A-13. The program __________ to help students prepare for their first year at our college.

A、is designed

B、designed

C、designs

D、has designed

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:此题考查的是被动语态。该句的主语是The program,后面的不定式是目的状语,所以空格处应该是谓语。“项目”是“被设计”出来的,program和design之间存在被动关系,所以用被动语态。本句想表达的是:该项目的设计目的在于帮助学生在本校顺利度过第一年做准备。

14、A-14. _____ the investigation, the committee published the report on the cause of the accident.

A、Completed

B、Having completed

C、Completing

D、To have completed

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:此题考查的是分词作状语。本题考查分词作状语的用法。一般来说,要先调查才能下结论发表报告,所以调查(investigation)和主句当中提到的“委员会发表事故原因的报告”存在着时间的先后顺序,因此,状语的分词应为现在完成式,形式是having + 完成时,这种用法多用在句首作状语从句,表示已经完成的状态。

15、A-15. Since she is out of a job, Lily _____ going back to school, but she hasn’t decided yet.

A、has considered

B、has been considering

C、had considered

D、considered

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:此题考查的是时态。根据but she hasn’t decided yet(尚未决定)可以判断,Lily从开始失业时起一直在考虑再去上学,到现在还在考虑着。表示从过去某一时间点开始一直到现在,并且现在依然在发生的动作,用现在完成进行时,现在完成进行时由“have / has been doing”构成。

16、A-16. —— I wish you success in your career.

          —— _____.

A、OK, please. 

B、You are welcome.

C、I think so.

D、The same to you.

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:此题考查的是交际情境中的祝福用语。上句的意思是“希望你事业成功”,这是一句祝愿语。在这种情况下,向对方表示也给予同样的祝福就可以了,选项D表示“同样祝福你(事业有成)”。其他几个选项不符合交际习惯。

17、A-17. —— Would you mind changing seat with me?

          —— __________

A、No, that’s all right.

B、Of course, I like to.

C、Yes, you can. 

D、Certainly, please do.

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:此题考查的是交际情境中的请求及应答用语。“Would you mind”是询问对方是否介意做某事,是一种变相的请求。当我们答应请求时可以回答“No, that’s all right.”,或者“Of course not ”,“Not at all”;如果不接受请求,也就是说介意的话,可以说“Yes, I do mind.”或者“Please don’t.”。 

18、A-18. Before the final examination, some students have shown _____ of tension. 

A、things

B、marks

C、signs

D、remarks

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:此题考查的是名词的辨析。thing:事情;mark:记号,评分;sign:迹象,标记;remark:评论。根据句意,应该是“显现出紧张的迹象(表现出紧张的样子)”。本句想表达的是:在期末考试前,一些学生已经表现出紧张的样子。

19、A-19. Problems will __________ if you do it without proper guidance.

A、rise

B、arise

C、raise

D、arouse

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:此题考查的是动词的辨析。这几个动词属于形近词,有一定的混淆性,rise:升起,上升;arise:(问题等)出现,发生; raise:提高,提升;arouse:唤醒,激发。本句想表达的是:如果你没有在正确的指导下做这件事就会出现问题。

20、A-20. The old houses are being pulled down to _____ a new office building.

A、make room for

B、take the place of

C、supply with

D、make use of

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:此题考查的是动词短语的搭配。make room for:给……让出空地方;take the place of:代替;supply with:把……提供给……;make use of:使用,利用。本句想表达的是:推倒老房子是为新的办公大楼腾地方。其他选项意思都不对。

21、A-21. Betty has a special talent for art and is _____ of a painter.

A、something

B、anything

C、somebody

D、anybody

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:此题考查的是习惯用法。something of表示“在某种程度上,在某种意义上,有点儿,有几分”。本句想表达的是:贝蒂对艺术有特殊的天赋,有几分画家的才能。其他选项不作考虑。

22、A-22. People may have different opinions about her, but I admire her. _____, she is a great writer.

A、After all

B、As a result

C、As a whole

D、As usual

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:此题考查的是介词短语的用法。after all:毕竟,无论如何;as a result:结果;as a whole:整体来看;as usual:像往常一样。本句想表达的是:人们对她有不同的看法,但是我崇拜她,毕竟她是一个伟大的作家。

23、A-23. When there are friendly relations between the two companies, we mean there exists a __________ relationship between them.

A、cordial 

B、hostile

C、fake

D、complicated

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:此题考查的是形容词的辨析。当然我们必须先弄清楚句子中的cordial 是什么意思,friendly:友好的,友善的。再来看所给选项,cordial:诚恳的,热诚的;hostile:怀有敌意的,不友善的;fake:假的;complicated:复杂的。即使对cordial这个词不熟悉,在排除了其他选项之后也可以推测出答案。

24、A-24. The teacher suggested that they __________ in the assignment at once.

A、had handed

B、should have handed

C、handed

D、hand

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:此题考查的是虚拟语气。suggest表示“建议”,其后的that从句谓语用“(should)+ 动词原形”的虚拟语气形式,其中的should是可以省略的。B选项should+完成时,表示应该做的事情而没有做。本句想表达的是:老师建议他们立刻交作业。

25、A-25. —— Take these medicines three times a day, Peter?

   —— Do I have to take them? They _____ so terrible.

A、are tasting

B、are tasted

C、taste

D、have tasted

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:此题考查的是系动词加形容词的用法。taste在此处做系动词,后接形容词作表语。在此结构中,虽然药是被品尝的,也应该用一般现在时的主动形式表示被动意义,选择taste,表示“它们尝起来太难吃了。”。

26、A-26. Both the boy and his friends _____ Korean, I think. I know it from their accent.

A、is

B、are

C、was

D、being

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:此题考查的是主谓一致。用both…and…连接的名词、名词短语或成分共同做句子的主语,句子的谓语动词要用复数形式。本句想表达的是:我觉得那个孩子和他的朋友们都是韩国人,我从他们的口音听出来的。

27、A-27. The news reporters hurried to the airport, only _____ the famous film stars had left. 

A、to tell

B、to be told 

C、telling

D、told

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:此题考查的是非谓语动词不定式。因为only是提醒我们要用不定式表示结果的一个重要标志词;不定式的动作发生在谓语之后,不定式表示结果;又因为the news reporters与tell是被动关系,所以要用不定式的被动式,选用to be told。

28、A-28. Great changes have taken place in that school. It is no longer __________ it was ten years ago, __________ it was so poorly equipped.

A、what; when

B、that; when

C、which; when

D、when; when

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:此题考查的是从句。先看第一空,名词性从句中的表语从句不完整,it was 后面缺少表语,根据上下文意思是“10年前的样子”,要用what;后面一个句子是对10年前样子的补充说明,是一个非限制性定语从句,补充说明10年前学校设备条件不好,when 在定语从句中作时间状语。

29、A-29. Now that she is out of a job, Lucy _____ going back to school, but she hasn’t decided yet.

A、had considered

B、has been considering

C、considered

D、is going to consider

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:此题考查的是时态。根据but she hasn’t decided yet (尚未决定)推断,从开始失业时起一直在考虑再去上学,直到现在还在考虑。表示从过去某一时刻开始一直到现在,并且现在依然在发生的动作,用现在完成进行时,现在完成进行时由“have / has been doing”构成,所以选用has been considering。

30、A-30. Children under eighteen are not permitted to see such kind of books _____ bad for their mental development.

A、that is

B、that are

C、as is

D、as are

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:此题考查的是定语从句引导词及谓语动词。在定语从句中,当先行词前有such,as,the same,so等词修饰时,引导词用as。分析句子意思及句子结构,该句为such…as引导的定语从句,定语从句中的as代替kind在从句中充当主语,故该从句中的谓语动词用is,正确选项为as is。本句想表达的是:十八岁以下的孩子不被允许看这种对精神发展有害的书。

江苏开放大学大学英语B(2)形成性考核作业1(占形考总评成绩20%)阅读题

31、阅读Passage One,回答A-31到A-35五个问题。请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入题干空白处的最佳选项。

                                                                      Passage One

          “Stop  making  excuses  for him, Mom, ”I said.“But maybe he is feeling unwell…” Mom said.“Maybe nothing,” I interrupted. I had been tending Mom since her health began to decline and this would be the first time in a year that my husband and I had a night out together. Jerry had promised to stay with Mom. But again he let us down. And more often than not, his drinking had a lot to do with it. His irresponsibility upset me.

          I remembered our happy growingup years in a small town in West Virginia. With good family education, Jerry had been a kind kid. He was only 15 when Dad died. Unlike him, I got over the sorrow soon, but he started drinking. Soon he began hanging out with bad guys.

        Jerry and I didn’t see each other often, but we talked on the phone. Usually, though, we ended up fighting. When Mom came to live with us, Jerry dropped in regularly at first, but after a while his visits became sporadic. He explained he couldn’t handle seeing Mom in such a bad condition. Another excuse, I thought.

         One day I went to see the doctor about my back.It had been aching for months.“I can’t find anything wrong with you physically,”the doctor said.“But I can tell you’re very tense. Is something bothering you?” I poured out my story about Jerry.“Do you think he’s likely to change?” he asked. I shrugged.“Probably not.”“But,you can, ”he said gently.

         Me? Why did I have to change? He was the one who constantly let us down.But what had I done? Maybe the doctor was right. I couldn’t love his behavior, but I could love him—the way I did when we were little. As I walked into the house I sensed a relief.

        Jerry died young due to drinking .I miss him. But I’m grateful I was given the opportunity to show him I loved him—as he was, not as I wanted him to be.

A-31.When Jerry failed to carry out his promise that night,his mother_____.

A、felt very angry

B、tried to defend him

C、was indifferent about it

D、phoned him to ask him to come back

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:推理判断题。根据第一段“Stop making excuses for him,Mom,” I said.“But maybe he is feeling unwell…”可推断,答案为B。

32、阅读A-31题干中Passage One材料,完成本题。

A-32.Jerry got into the habit of drinking mainly because_____.

A、he was influenced by bad guys

B、his mom left to live with his sister

C、nobody cared for him after his father died

D、he couldn’t get over the sadness of losing his father

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:细节理解题。根据第二段Unlike him,I got over the sorrow soon,but he started drinking可知,答案为D。

33、阅读A-31题干中Passage One材料,完成本题。

A-33.The underlined word “sporadic” in Paragraph 3 probably means “_____”.

A、occasional   

B、frequent

C、formal

D、Unpleasant

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:词义猜测题。根据句中Jerry dropped in regularly at first,but…可判断,刚开始Jerry经常来看望妈妈,但不久就很少来了,故答案为A。

34、阅读A-31题干中Passage One材料,完成本题。

A-34.What did the author think of the doctor’s suggestion at first?

A、It was acceptable.

B、It gave her much hope.

C、It was unreasonable.

D、It made her confused.

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:推理判断题。根据第五段Me?Why did I have to change?He was the one who constantly let us down.可推断,答案为C。

35、阅读A-31题干中Passage One材料,完成本题。

A-35.What’s the main idea of the passage?

A、Love can help a person give up bad habits.

B、Too much tension will destroy a person’s health.

C、We shouldn’t expect too much of a person.

D、We should try to love a person as he is.

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:主旨大意题。根据末段But I’m grateful I was given the opportunity to show him I loved him—as he was,not as I wanted him to be可推断,爱一个人,要爱他本人,而不是因为他是你期望的那样,故答案为D。

36、阅读Passage Two,回答A-36到A-40四个问题。请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入题干空白处的最佳选项。

                                                                      Passage Two

           An older friend once gave me a piece of advice, “Enjoy the last few weeks of college,” she said, “since college is the best time of your life.”

          This was not the first time I’d heard such a statement,but with graduation fast coming close, her words especially struck me. It seemed a bit disappointing to reach one’s life peak at only 22 years of age, but in her opinion,college had been one of the best times in my life so far. I made friends, took classes, and learned a great deal about myself. But I was also excited for the time after college—moving to a new city, starting a new job, and becoming a “real” person. I hoped that my great dreams were practical.

          Then, last week I read a column in Real Simple Magazine called 100 Years of Attitude, in which women 100 years or older shared their life experiences and views. I noticed that none of them considered college as the “best” time of their life. Not all of them went to college,but still in most cases their teens and twenties were not the best times of their life. They said some of their favorite times were raising their children, traveling after retirement, and even enjoying their present time and age.

           Enjoying one’s present time and age was a clear theme of the interviews. A piece of advice given by the women was about the importance of making the best of all situations. I think it more accurate than that of my friend; I can say with certainty that if I am lucky enough to make it to 100. I refuse to spend the last 80 years of my life plummeting (跌落) downhill,or even leveling off.

          I am sure that our eagerness and devotion will make us college students live a meaningful life. We will not just look backwards or miss our college days. We will look forward in excitement about continued journey uphill.

A-36.Which of the following opinions does the writer agree with?

A、College is the best time of one’s life.

B、Twenties were the best time of the old people.

C、One should make the best of all situations.

D、One should not look backwards at their college time.

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:细节理解题。根据文章第四段第二、三句“A piece of advice given by the women…making the best of all situations. I think it more accurate than that of my friend…”可知,答案C符合文意。

37、阅读A-36题干中Passage Two材料,完成本题。

A-37.In the second paragraph,the writer wants to say________.

A、her achievements in college would be the peak of her success

B、she is looking forward to living as a “real” person in college

C、she becomes more and more uneasy with graduation

D、she is satisfied with the college life but is hopeful for the future

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:主旨判断题。根据文章第二段最后三句可知,作者对现在的大学生活很满意,但同时对未来也充满了期待,故答案D符合文意。

38、阅读A-36题干中Passage Two材料,完成本题。

A-38.The column the writer read is mainly about those old women’s  ________.

A、best time of life at youth   

B、life experiences and views

C、different opinions about life

D、favorite time with best friends

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:细节理解题。根据文章第三段第一句中的“…in which women 100 years or older shared their life experiences and views.”可知,答案B正确。

39、阅读A-36题干中Passage Two材料,完成本题。

A-39.By saying “I refuse to spend the last 80 years of my life plummeting downhill,or even leveling off” (in Paragraph 4), the writer really means_____.

A、she will not spend the rest of her time at college

B、she will not just obtain a college level certificate

C、she will not be satisfied with what she has already accomplished

D、she will not be content with the life in the future

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:段落理解题。根据对文章最后一段的整体理解可知,作者并不满足现有的成就,而是要继续下去,把整个人生都活得精彩、生动。由此可推知,答案C符合文意。

40、阅读A-36题干中Passage Two材料,完成本题。

A-40.Which of the following words can be used to describe the writer?

A、Ambitious

B、Practical

C、Imaginative

D、Proud

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:推理判断题。根据对文章的整体理解,尤其是最后一段可推知,作者是一个不满足于现状的年轻人,是一个积极进取的人。故答案A“有抱负的”符合文意。

41、阅读Passage Three,回答A-41到A-45三个问题。请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入题干空白处的最佳选项。

                                                                Passage Three

             I shall never forget the day when the earthquake took place. The time was about 5 o’clock in the afternoon and I was driving along the road to take my daughter from school. Our plan was to go swimming together. I had finished my work at 4 o’clock and then gone to the Post Office. Then I stopped off at a shop in order to get some fresh fruit. We liked to have some fruit to eat after our swim.

            I was driving along a high road on my way to my daughter’s school. Over my road was another road which was built like a bridge for cars coming to the other way. I was hungry so I put the bag of apples in the seat beside me and started to eat one.

           Suddenly I saw the cars in front of me start to move from side to side. Then my car started to shake!I didn’t know what was happening. Perhaps something had gone wrong with my car .I drove a little more slowly and then I stopped the car and at the same moment the road fell onto the car in front  of me.

            I found myself in the dark.I couldn’t move. The bottom parts of both of my legs and my feet were hurting badly and I couldn’t move them. All around me was quiet. But above me I could hear shouts and a lot of noise. Then I memorized (记起) what had happened. I had been in an earthquake.

           For about two hours nobody came.Luckily I could reach the bag of apples,so at least I had plenty to eat. Then I heard people climbing towards me. A team of people had come to see if anyone was under the broken road .I called out,“I’m here!” I heard a shout. Soon a stranger climbed to the side of the road near my car.“How are you doing?” he asked.

           “Not too bad,” I said,“But my feet and legs feel as if they’re broken.”“We’ll have you out of there just as soon as we can.” They didn’t get me out until the next morning. I had been in my car for fourteen hours.

A-41.When the earthquake took place,the writer was_____.

A、on his way to the Post Office

B、stopping off at a shop

C、doing some shopping

D、under a road built like a bridge

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:细节理解题。从第二段最后一句话可知,当地震发生时,作者正开车行驶在一条像桥一样的路的下面。这条路塌了下来,砸在了他的车上。

42、阅读A-41题干中Passage Three材料,完成本题。

A-42.The writer’s car began to move from side to side because________.

A、there was something wrong with his car

B、he ate apples as he drove

C、an earthquake began to happen

D、he drove too fast

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:细节理解题。从第三段与第四段的描写以及第四段最后一句 I had been in an earthquake.可以判断,作者的汽车在马路上从一边到了另一边是因为发了地震导致的。

43、阅读A-41题干中Passage Three材料,完成本题。

A-43.Which of the following is True according to the passage?

A、When the earthquake happened,the writer was with his daughter together.

B、The writer’s legs and feet were badly wounded in the earthquake.

C、The writer was saved as soon as the stranger climbed up the road.

D、The writer was so frightened that he forgot everything that happened around him.

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:细节判断题。从短文的内容可知,作者在接他女儿之前发生了地震。因此,在地震发生时,他并没有和他女儿在一起。又从最后一段可知,他被救出时,已经到了第二天上午。因此,也不是在那位陌生人一看到他就把他救了出来。再从他被砸在路下面后不久,他就记起了所发生的事,所以,他并没有吓得什么也想不起来。只有他的腿和脚被严重砸伤是真实的。

44、阅读A-41题干中Passage Three材料,完成本题。

A-44.Which of the following shows the right order of what happened to the writer?

a—A stranger climbed to the side of road near his car and asked how he was going.

b—The writer finished his work.

c—He felt his car shaking on his way to his daughter’s school.

d—He bought some fresh fruit in a shop.

e—He was saved the next morning.

f—The writer found himself in the dark.

g—He went to the Post Office.

A、b,g,d,c,f,a,e

B、b,d,c,g,f,a,e

C、d,b,c,f,g,a,e  

D、c,a,f,g,b,d,e

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:内容排序题。通读全文,我们可知,正确的顺序是:作者下班后,先去了邮局,又把车停在一家商店前,下车买了一些水果。在接他女儿的路上他感觉他的车子晃动,上面的公路塌了下来,将他砸在了路下面。他感觉自己处在黑暗之中,一位陌生人发现了他,第二天上午他被救了出来。

45、阅读A-41题干中Passage Three材料,完成本题。

A-45.From the passage we’re sure that the writer was________.

A、a teacher of a school

B、a manager of a shop

C、a father of a girl

D、a worker of a Post Office

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:推理判断题。通过短文我们可以确切地知道作者是一位女孩的父亲,而无法确定作者是一位学校的教师,一家商店的经理或一家邮局的工人。

46、阅读Passage Four,回答A-46到A-50三个问题。请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入题干空白处的最佳选项。

                                                                      Passage Four

          Part of a research study, by scientists at McMaster university, which is ongoing into the influence of drinking milk after heavy weightlifting, has observed that milk helps exercisers burn more fat.

          The scientists took three groups of young men 18 to 30 years of age,56 in total, and put them through a strict, fivedayperweek weightlifting program over a 12week period. Following their workouts, study participants drank either two cups of skim milk (脱脂奶), or a soy beverage with equivalent amounts of protein and energy, or a carbohydrate beverage (碳酸饮料) with an equivalent amount of energy.

           Upon the study’s conclusion, scientists observed that:the milk drinking group had lost nearly twice as much fat—two pounds—as those in the carbohydrate beverage group, who lost one pound of fat. Those drinking soy lost no fat. At the same time, the gain in muscle was much greater among the milk drinkers than either the soy or carbohydrate beverage participants.

           As published in the first stage of the study, the milk drinking group came out on top in terms of muscle gain with an estimated 40 percent or 2.5 pounds more muscle mass than the soy beverage drinkers. In addition, this group gained 63 percent or 3.3 pounds more muscle mass than the carbohydrate beverage drinkers.

          “I think the evidence is beginning to increase, ”says Stuart Phillips—the leader of the study.“Milk may be best known for its calcium (钙) content in supporting bone health, but our research, and later others’, can continually support milk’s ability to aid in muscle growth and also promote body fat loss. Milk is the ideal postworkout drink for recreational exercisers and athletes alike.”

A-46.According to the study, which is the best drink for exercisers to lose weight?

A、Fruit juice.

B、Soy beverage.

C、Skim milk.

D、Carbohydrate beverage.

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:细节理解题。根据第三段可知。

47、阅读A-46题干中Passage Four材料,完成本题。

A-47.From the passage we can learn that milk has a good effect on all of the following EXCEPT________.

A、muscle gain  

B、brain development

C、bone health  

D、fat loss

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:细节理解题。根据前三段可知,牛奶可以gain muscle和lose fat,故A、D正确;根据最后一段中的“Milk may be best known for its calcium content in supporting bone health”可知C也正确,所以答案为B。

48、阅读A-46题干中Passage Four材料,完成本题。

A-48.According to the passage, we can know that_____.

A、the scientists chose people aged 18,30 and 56 as participants of the research

B、the weightlifting program which study participants attended was 84 days in total

C、people who drink milk every day are always healthier and thinner than others

D、soy beverages are better than carbohydrate beverages for exercisers to gain muscle

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:细节理解题。根据第二段中的“The scientists book three groups of young men 18 to 30 years of age,56 in total,”可知A错误;根据第二段中的“put them through a strict, fivedayperweek weightlifting program over a 12week period.”可知B错误;文章提到喝牛奶可以gain muscle和lose fat,但是并没有提到每天喝牛奶的人会比其他人健康、苗条,故C也错误。

49、阅读A-46题干中Passage Four材料,完成本题。

A-49.What does Philips want to tell us?

A、More evidence is needed to strengthen their research.

B、Milk has more calcium than soy or carbohydrate beverages.

C、The calcium in milk can also help gain muscle and lose fat.

D、Athletes should be forbidden to drink other beverages except milk.

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:细节理解题。由“…but our research,and later others’, can continually support milk’s ability to aid in muscle growth and also promote body fat loss.”可知答案。

50、阅读A-46题干中Passage Four材料,完成本题。

A-50.What does the passage mainly talk about?

A、What exercisers should do to lose weight.

B、How milk influences people’s health and figure.

C、The differences between milk and soy or carbohydrate beverages.

D、A research on the effect of drinking milk—gain muscle and lose fat.

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了一项关于喝牛奶的最新研究成果,即喝牛奶可以gain muscle和lose fat,所以答案为D。

51、A-51至A-60为完型填空题,阅读材料中共包含10个未完成的句子,针对每个句子中空缺部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

        Food is very important. Everyone needs to  A-51 well if he or she wants to have a strong body. Our minds also need a kind of food. This kind of food is A-52. We begin to get knowledge even A-53  we are very young. Small children are  A-54    in everything around them. They learn A-55  while they are watching and listening. When they are getting older, they begin to   A-56   story books, science books…, anything they like. When they find something new, they love to ask questions and   A-57   to find out answers. What is the best     A-58   to get knowledge? If we learn by ourselves, we will get  A-59   knowledge. If we are  A-60  getting answers from others and do not ask why, we will never learn well. When we study in the right way, we will learn more and understand better.

A-51. Which one is the best to fill in the blank?

A、sleep

B、read

C、drink

D、eat

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:本句承接上文,进一步强调食物的重要性,要有强壮的体魄得吃得好,故选eat。

52、阅读A-51题干中材料,完成本题。

A-52. Which one is the best to fill in the blank?

A、sport

B、exercise

C、knowledge

D、meat

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:根据下文,大脑所需要的食物应为knowledge。

53、阅读A-51题干中材料,完成本题。

A-53. Which one is the best to fill in the blank?

A、until 

B、when

C、after

D、so

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:按常理一个人在小的时候就开始学习了,所以应用when引导这里的时间状语从句。

54、阅读A-51题干中材料,完成本题。

A-54. Which one is the best to fill in the blank?

A、interested 

B、interesting

C、weak

D、better

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:小孩对知识的接受主要依靠于他们对事物产生的兴趣,词组be interested in sth. 表示“对……感兴趣”,而interesting用来形容令人感兴趣的事物,故选择interested。

55、阅读A-51题干中材料,完成本题。

A-55. Which one is the best to fill in the blank?

A、everything

B、something

C、nothing

D、anything

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:孩子们在耳听眼观的过程中经常会学到一些东西。everything过于绝对化 ,nothing、anything 不合文意,应选 something。

56、阅读A-51题干中材料,完成本题。

A-56. Which one is the best to fill in the blank?

A、lend

B、read

C、learn

D、write

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:随着年龄的增长,孩子们开始read各类书籍而不是write,learn在这里搭配不当。

57、阅读A-51题干中材料,完成本题。

A-57. Which one is the best to fill in the blank?

A、try

B、have  

C、refuse

D、wait

标准答案:A学生答案:A、

答案解析:孩子们在学习过程中发现问题时,由于求知的欲望,应尽力去解决问题,故选择try。

58、阅读A-51题干中材料,完成本题。

A-58. Which one is the best to fill in the blank?

A、place

B、school

C、way

D、road

标准答案:C学生答案:C、

答案解析:本段主要就学习方法展开讨论,该句应为总括句,空白处当然应填入ways。

59、阅读A-51题干中材料,完成本题。

A-59. Which one is the best to fill in the blank?

A、little

B、few

C、many

D、the most

标准答案:D学生答案:D、

答案解析:与后面的方法比起来,作者认为独立自主的学习为最佳方法,最佳方法当然应使人获得最多的知识,故选择the most。

60、阅读A-51题干中材料,完成本题。

A-60. Which one is the best to fill in the blank?

A、often

B、always

C、usually

D、something 

标准答案:B学生答案:B、

答案解析:be always doing sth. 意为“总是干某事”。

1、A-61—Writing 写作(满分20分)

要求在30分钟内,根据下面所给的题目与写作说明用英语写出一篇150-180词的短文。            

                            The Advantages of Keeping a Pet(饲养宠物的好处)

写作说明:

1、宠物改变了人们的生活,出于很多原因,越来越多家庭饲养宠物;

2、你认为……。

请不要使用附件或者图片形式提交!!!

请不要使用附件或者图片形式提交!!!

请不要使用附件或者图片形式提交!!!

标准答案:

                                       The Advantages of Keeping a Pet

              There are many good reasons why people should keep a pet to have a positive life.

              First, pets can give you unconditional love and companionship. Pets make you always feel accepted and loved. They are always good listeners and respond to love, regardless of whether you are blind, deaf, ill or depressed. When coming home from a long, stressful day of school or work, you see a cute animal waiting for you in front of the door.

             In addition to companionship, pets can greatly increase your physical activity and improve your overall state of health. It is proven that owning a pet can help people lower the blood pressure, fight loneliness, and conquer depression.

             Moreover, pets give you a sense of responsibility. If you do not care well enough for your pets, they will be ill or even die. Having a pet is a great way to learn the value of responsible ownership.

学生答案:

Many people like to keep a kind of annimal as a pet ,such as dogs,cats,birds,and so on .They put so great enthusiasm on them that some pets are treated like their family members.

A good relationship between people and pets can be very comfortable.They are loyal audiences of you ,while you have something can’t tell any one else.They occuppy the loneliness ,cure your pains,make anxious hearts return to peace and innocence ,some pets even can help to cure some mental disease.That’s the advantages of keeping an pet.

However ,pets are often expensive,to feed them would even cost more .Too much money spend on pets are more or less a little improper while there are so many starving people in this nation.

Some dangerous pets are a menace to their owners ,even a dog attack people sometimes,things could be worse if they carrying some fatal virus.That’s the disadvantages of keeping a pet.

I think keeping pets can make our life more colorful. It’s a pleasure。

行文不够规范,审题不够用心,审题需用心,文章要求讨论饲养宠物的优点,缺点无须描述太多。

本页面题目解析仅供参考。发布者:形考达人黄金VIP,转转请注明出处:https://www.xingkaowang.com/4476.html

本站所有内容均由用户收集互联网平台,本站不对内容的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。

免费答案:形考作业所有题目均出自课程讲义中,同学们也可自行认真学习寻找题目答案,预祝大家上岸成功哦。

(0)
上一篇 2023年7月8日
下一篇 2023年7月8日

相关推荐

  • 2024年春江苏开放大学大学英语b2第四次形考作业答案

    一、2024年春江苏开放大学大学英语b2第四次形考作业单选题答案 1、阅读Passage One,回答C-1到C-4四个问题。请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入题干空白处的最佳选项。  Passage One            The fourth round of h…

    2024年4月22日
  • 2024年春江苏开放大学大学英语b2第三次形考作业答案

    一、2024年春江苏开放大学大学英语b2第三次形考作业单选题答案 1、D-1. 理解英文句子,从四个选项中选择最佳译文。 His failure to observe the safety regulations resulted in an accident to the machinery. A、他没有能够遵守机器操作原理,出现了事故。 B、他在遵守机器…

    大学英语B2 2024年4月1日
  • 2024年春江苏开放大学大学英语b2第二次形考作业答案

    一、2024年春江苏开放大学大学英语b2第二次形考作业单选题答案 1、B-1到B-30是未完成的句子,考核所学词汇与语法知识点,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 B-1. —— May I take your order now?         —— …

    大学英语B2 2024年3月11日
  • 2024年春江苏开放大学大学英语b2第一次形考作业满分答案

    1、A-1到A-30是未完成的句子,考核所学词汇与语法知识点,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 A-1. —— Oh, dear! I’ve just broken your favorite cup.        —— _____…

    大学英语B2 2024年2月22日
  • 江苏开放大学大学英语B2形考作业4高分参考答案23年秋

    一、江苏开放大学大学英语B2形考作业4阅读理解题答案23年秋 1、阅读Passage One,回答C-1到C-4四个问题。请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入题干空白处的最佳选项。  Passage One            The fourth round of hea…

    2023年10月30日
  • 江苏开放大学大学英语B2形考作业3高分参考答案23年秋

    一、江苏开放大学大学英语B2形考作业3选择题答案23年秋 1、D-1. 理解英文句子,从四个选项中选择最佳译文。 His failure to observe the safety regulations resulted in an accident to the machinery. A、 他没有能够遵守机器操作原理,出现了事故。 B…

    大学英语B2 2023年10月9日
  • 23年秋江苏开放大学大学英语b2第二次形考作业满分参考答案

    一、23年秋江苏开放大学大学英语b2第二次形考作业满分参考答案 1、B-1到B-30是未完成的句子,考核所学词汇与语法知识点,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 B-1. —— May I take your order now?         —— _…

    大学英语B2 2023年9月20日
  • 23年秋江苏开放大学大学英语b2第一次形考作业满分参考答案

    一、江苏开放大学大学英语b2第一次形考作业单选题答案 1、A-1到A-30是未完成的句子,考核所学词汇与语法知识点,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 A-1. —— Oh, dear! I’ve just broken your favorite cup.   &…

    大学英语B2 2023年9月20日
  • 江苏开放大学大学英语B(2)主题讨论参考答案

       请点击链接,阅读内容,观看三个视频后,从自己的视角及身边事谈谈中国这五年的发展(中英文均可)。 https://mp.weixin.qq.com/s/2sZkerf70WCW-3nHkgJNAg 美国探索频道的纪录片《习近平治国方略:中国这五年》(China:Time of Xi) 这部电视纪录片一共三集,在探索频道亚太电…

    大学英语B2 2023年7月8日
  • 江苏开放大学大学英语B(2)BBS讨论:破冰之旅参考答案

    文明因交流而多彩 近年来,习近平主席在很多场合都倡导文明之间应该加强交流互鉴,这不仅是国际社会的普遍期待,也成为中国推进全球治理改革、解答时代命题的重要主张。 英语作为重要的国际交流媒介,对我们的生活、工作与学习产生了巨大的影响。作为中国公民,每个人都有义务向世界展示与推广中国文化的魅力,增加中国文化影响力。请点击链接https://mp.weixin.qq…

    大学英语B2 2023年7月8日

发表回复

登录后才能评论
联系我们

邮件:xingkaowang@163.com

工作时间:周一至周五,9:30-17:30,节假日休息

人工解题

人工解题QQ:994370779

会员:学期新增题解答

年费:定制小论文、相关报告

售后反馈
微信公众号
微信公众号
分享本页
返回顶部